Суміш рисова i рисово-гречана для домашньої випічки та хліба без глютену


Суміш рисова для домашньої випічки та хліба без глютену

та

Суміш рисово-гречана для домашньої випічки та хліба без глютену

 

 

 

Спосіб приготування безглютенового хліба:

 

Компоненти для приготування:

Суміш рисова         700 г

Сухі дріжджі хлібопекарські     7 г

Вода питна            710 мл  (з яйцем) 730 мл (без яйця)

Олія рослинна       30 г (2 ст. л.)

Цукор                    25-28 г (1 ст. л.)

Сіль кухонна         14 г (1/2 ст. л.)

Лимонна кислота (за бажанням)   1 г ( на кінчику чайної ложки)

Яйце (за бажанням)   2-3 шт

 

 

 

Для ручного приготування: дріжджі з частиною цукру розчинити в теплій воді та дати постояти декілька хвилин. Добавити суміш та інші компоненти рецептури і замісити тісто. Вимішувати протягом 5 хв. до консистенції густої сметани. Сформовану тістову заготовку, розділити на 2 частини та викласти у попередньо вистелені пергаментним папером форми для хліба, накрити та поставити у тепле місце на 45 хв., поки тістові заготовки не збільшаться в об’ємі. Випікати при температурі 220 °С 25-35 хв. Після охолодження хліб готовий до вживання.

 

Для приготування у мультиварці: в ємність засипати компоненти рецептури. Вимішувати протягом 5 хв. до консистенції густої сметани та перелити у форму мультиварки. Вибрати програму підігрів на 60 хв, щоб тістова заготовки збільшились в об’ємі, після якої вибрати та запустити програму випічка на 60 хвилин.

 

Для хлібопекарської машини: в ємність засипати компоненти рецептури вибрати відповідну програму та запустити до виконання. Небажано, щоб після основного вимішування  у хлібопічці відбувалось додаткове підмішування, що не дозволить хлібу піднятись до нормального розміру.

Рекомендується зберігати готовий виріб не більше однієї доби.

 

Дана суміш є базовою, додаючи інші компоненти (спеції, горіхи, ізюм, корицю тощо) можна отримувати смачні та корисні вироби.

Бажаємо задоволення від споживання та творчих ідей у приготуванні.


air-club.net