Суміш рисова i рисово-гречана для домашньої випічки та хліба без глютену
Суміш рисова для домашньої випічки та хліба без глютену
та
Суміш рисово-гречана для домашньої випічки та хліба без глютену
Спосіб приготування безглютенового хліба:
Компоненти для приготування:
Суміш рисова 700 г
Сухі дріжджі хлібопекарські 7 г
Вода питна 710 мл (з яйцем) 730 мл (без яйця)
Олія рослинна 30 г (2 ст. л.)
Цукор 25-28 г (1 ст. л.)
Сіль кухонна 14 г (1/2 ст. л.)
Лимонна кислота (за бажанням) 1 г ( на кінчику чайної ложки)
Яйце (за бажанням) 2-3 шт
Для ручного приготування: дріжджі з частиною цукру розчинити в теплій воді та дати постояти декілька хвилин. Добавити суміш та інші компоненти рецептури і замісити тісто. Вимішувати протягом 5 хв. до консистенції густої сметани. Сформовану тістову заготовку, розділити на 2 частини та викласти у попередньо вистелені пергаментним папером форми для хліба, накрити та поставити у тепле місце на 45 хв., поки тістові заготовки не збільшаться в об’ємі. Випікати при температурі 220 °С 25-35 хв. Після охолодження хліб готовий до вживання.
Для приготування у мультиварці: в ємність засипати компоненти рецептури. Вимішувати протягом 5 хв. до консистенції густої сметани та перелити у форму мультиварки. Вибрати програму підігрів на 60 хв, щоб тістова заготовки збільшились в об’ємі, після якої вибрати та запустити програму випічка на 60 хвилин.
Для хлібопекарської машини: в ємність засипати компоненти рецептури вибрати відповідну програму та запустити до виконання. Небажано, щоб після основного вимішування у хлібопічці відбувалось додаткове підмішування, що не дозволить хлібу піднятись до нормального розміру.
Рекомендується зберігати готовий виріб не більше однієї доби.
Дана суміш є базовою, додаючи інші компоненти (спеції, горіхи, ізюм, корицю тощо) можна отримувати смачні та корисні вироби.
Бажаємо задоволення від споживання та творчих ідей у приготуванні.Информация
Комментировать новости на сайте возможно только в течении 1.0 Transitional//EN дней со дня публикации.