Темпура з овочів та креветок


Інгредієнти:

6-8 королівських креветок

1/2 солодкого перцю

1-2 стебла селери

1 невелика морквина

4 пера зеленої цибулі

4 гриба шиітаке або печериць

500 г. рисової олії для фритюра

Для кляру:

100 г. Рисового борошна

200 г. льодяної води

1 куряче яйце

1/2 ч.л. солі

 




 

 

 

Приготування:

Всі овочі помийте, почистіть і наріжте тонкими смужками, відріжте зелену частину цибулі на сантиметр-півтора вище, ніж закінчується біла, і збережіть для інших страв, а креветки очистіть і видалить жилку. Для кляру збийте яйце, додайте воду, просіяне рисове борошно та сіль, розмішайте. Розігрійте олію для фритюру, до 220 С, занурюйте овочі та креветки в кляр і обсмажуйте у фритюрі. Час приготування для різних інгредієнтів різний - салатне листя або зелень потрібно виймати через кілька секунд, як тільки "схопиться" кляр.

air-club.net