Темпура з овочів та креветок
Інгредієнти:
6-8 королівських креветок
1/2 солодкого перцю
1-2 стебла селери
1 невелика морквина
4 пера зеленої цибулі
4 гриба шиітаке або печериць
500 г. рисової олії для фритюра
Для кляру:
100 г. Рисового борошна
200 г. льодяної води
1 куряче яйце
1/2 ч.л. солі
Приготування:
Всі овочі помийте, почистіть і наріжте тонкими смужками, відріжте зелену частину цибулі на сантиметр-півтора вище, ніж закінчується біла, і збережіть для інших страв, а креветки очистіть і видалить жилку. Для кляру збийте яйце, додайте воду, просіяне рисове борошно та сіль, розмішайте. Розігрійте олію для фритюру, до 220 С, занурюйте овочі та креветки в кляр і обсмажуйте у фритюрі. Час приготування для різних інгредієнтів різний - салатне листя або зелень потрібно виймати через кілька секунд, як тільки "схопиться" кляр.